Automatische Nieuwsbrief Updater

Tja, het moet een naam hebben he :P

Een tijdje geleden heb ik het nieuwsbrief archief systeem hervormd, maar er moest nog één iets gebeuren: voortaan moest het updaten van het archief automatisch gaan, maar er moest controle blijven zodat er geen spam in zou komen, zoals dat was wanneer ik het deed met de hand.

Wel dat heb ik dan vandaag gedaan. Het is een scriptje die elke dag zal worden uitgevoerd en via RSS kijkt of er een nieuwe post is. Wanneer hij merkt dat er een post aanwezig is die niet aanwezig is in de database, wordt die netjes toegevoegd. De controle op uniekheid gebeurt op basis van de URL, die een ID bevat.

En om te controleren dat er geen SPAM in komt wordt er een email verstuurt met de links, die bekijk ik dan en wanneer nodig verwijder ik het dus uit de database.

En zoals het hoort wordt er wanneer er iets is bijgevoegd ook melding van gemaakt in de update lijst van de index. Zo zie je nu staan:

05/01/08 - Het archief van de nieuwsbrief is geüpdatet.
05/01/08 - Laatste tien berichten worden vanaf nu getoond op de nieuwsbriefpagina.

En dat klopt, er werd een functie toegevoegd die de laatste 10 berichten toont en er was een update voor de nieuwsbrief, met name die van 26 en 30 december.

Het systeem is getest en blijkt te werken, dus vanaf heden wordt het nieuwsbrief archief automatisch bijgehouden. Laat de eerste berichten van 2008 maar komen!