Miniconomy

Eergisteren en gisteren (niet 's avonds) heb ik nogal wat tijd doorgebracht in de economische wereld van miniconomy. De bedoeling is handelen en produceren en zo winst maken, alleen heb ik na een goede periode te vlug begonnen met de grote werken en te ver in mijn budget gesneden, zodat ik momenteel NIKS meer kan doen.

Daarstraks zag ik dat ik een kavel had verkocht, en op die manier terug een beetje kon beginnen. Ik ging direct naar de export, maar daarvoor had ik vier bomen nodig, en ik had er maar drie. Geen benzine meer (dat was gisteren het probleem) en dus een litertje gekocht, maar vooraleer het bij mij was was het al weg ... Dat zorgt ervoor dat ik nu geen geld meer genoeg heb.

Maar er schiet mij iets te binnen: ik kan eerst benzine kopen, daarna mijn planken verkopen, met die winst een boom kopen en dan exporteren, en dat brengt 100 ISH op.

Maar dat is niet het enige wat ik de laatste tijd heb geprobeerd, met de nadruk op proberen, want het blijft nooit lang duren: ik zie het als een verzetje. Zo heb ik ook een beetje met simutrans gewerkt, en dat lukte aardig. Ik heb wel de laatste keer dat ik speelde de helft van mijn geld geïnvesteerd in een nieuw fabriekscomplex en het moet nog blijken of het het waard was.