vBulletin Arcade Games v3 for the Game Section

Deze uitermate korte naam is de naam van een nieuwe mod die ik gisteren avond-nacht heb gemaakt en vandaag heb gereleased. Deze mod zorgt ervoor, zoals de naam doet vermoeden, dat vanaf nu ook vBulletin games kunnen worden gespeeld met de Game Sectie.

Deze plugin kwam er na een post in het Nederlandstalig support-forum door Zidane007nl die zei dat zijn spelletjes niet werkten, maar het bleken vBulletin Arcade Games te zijn, en die werken niet in 1.1.x. Ik zei hem dat de support werd gemaakt voor 1.1.1, maar niet getest was en dus niet kon worden gereleased.

Maar ik had hem gevraagd, voor ik wist dat het om vBulletin games ging, om een spel te uploaden. Zo had ik een game om het systeem van 1.2 te testen. Resultaat: het werkt NIET.

Eerst heb ik wat gestest, en bleek dat hij een oproep deed naar arcade.php, waardoor ik gewoon een leeg bestand aanmaakte, misschien was het enkel ter controle, maar dat maakte niets uit. Vandaar ben ik gaan zoeken naar de specificaties, maar die vond ik nergens waardoor ik genoodzaakt was het uit te vinden vanuit de code van phpbb.

En uiteindelijk vond ik wat moest worden gedaan vanuit het arcade.php bestand van de phpbb mod, die net zoals bij de Game Sectie niet wordt gebruikt voor het systeem. Wetende wat moest worden gedaan heb ik dan het systeem voor de Game Sectie gemaakt.

Het toevoegen van games wordt met deze mod niet geregeld, en dat is ook niet zomaar mogelijk. De php file van vBulletin is een soort standalone, en dus niet gewoon bestand met informatie waarbij je gewoon andere variabelen moet aanvragen dan bij IBProArcade.

Ook bij 1.2 zal je deze niet kunnen gebruiken, maar er komt misschien wel een plugin die een converter bevat, die de informatie uit het bestand leest en ze dan in een IBProArcade bestand stopt, die je dan wel kan gebruiken met Add Game (Simple).

Let wel dat ALLE games die je op de site van de Game Sectie download kunnen worden geïnstalleerd op de Game Sectie via het PHP bestand, ook vBulletin's ;)