Laatste berichten: lichter

Op 20 februari heb ik het laatste berichten systeem verlicht door het invoeren van een cache systeem buiten de code van de site. Echter kwam ik tot de conclusie dat elk kwartier de volledige RSS feed ophalen nutteloos is: er is niet elk kwartier een nieuwe post, noch een bezoeker op Online - Urbanus.

Ik heb het een beetje laten rusten, maar zonet heb ik het onder handen genomen. Het is terug rechtstreeks vanaf het forum, maar dankzij een paar aanpassingen aan de code van LastRSS wordt eerst gecontroleerd of er wel een nieuw post is via een bestand waarin de timestamp van de laatste post staat, en die wordt vergeleken met de timestamp van de laatste post bij de laatste controle.

Zodus, wanneer de timestamp niet is veranderd, hij kan ook verlagen door het verwijderen van een post, wordt de huidige file verder ingezet, en zoals wanneer die gewoon terug wordt opgehaald is dat voor 15 minuten.

Met andere woorden, wanneer er geen nieuwe posts zijn wordt enkel een bestandje van 10 bytes verwisseld, en dat duurt natuurlijk heel wat minder dan een bestand van 5,66KB.