Touchpad (2)

Een tijdje geleden las ik op the_unconventional een artikel in de nasleep van zijn overstap van Debian voor Ubuntu. Hoewel ik het niet helemaal eens ben met de reden van zijn overstap naar Ubuntu, vertelt hij over de van Chromium OS geportte driver voor het touchpad. Er is blijkbaar een ppa met packages voor Ubuntu, en die packages heb ik gecompileerd voor Debian Jessie. xf86-input-cmt moest wel hier en daar aangepast worden. Zo was source/format native, wat een error opleverde bij het compileren van de source package. Dat heb ik aangepast. Daarnaast heb ik ook de naam van het pakket aangepast zodat het de gebruikelijke naamgeving volgt.

Uiteindelijk blijkt na installatie dit inderdaad een grote verbetering t.o.v. de synaptics-driver. In het artikel wordt de standaarddriver verwijderd, maar dat is niet nodig, en heb ik dan ook niet gedaan, aangezien zo ook verschillende meta-paketten verwijderd zouden worden, zoals task-xfce-desktop. Naast het installeren van xserver-xorg-input-cmt deed ik het volgende:

mkdir /etc/X11xorg.conf.d
ln -s /usr/share/X11/xorg.conf.d/40-touchpad-cmt.conf /etc/X11xorg.conf.d
ln -s /usr/share/xf86-input-cmt/50-touchpad-cmt-peppy.conf /etc/X11xorg.conf.d